Haver er noget af det dejligste ved at have dit eget hjem. Haven er din pryd, den er det sted, hvor du kan slappe af, og den er også en mulighed for at prøve dine grønne fingre lidt af.

Der er få ting, der er så dejlige som at se planter, man selv har sået, spire og gro. Og vi danskere er virkelig havemennesker. Mange af os bruger meget tid i haven hver uge, og vi sætter en ære i at have en have, der står flot og skarpt.

Indhold

Mange haver minder om hinanden

Når det så er sagt, så er vi danskere til gengæld ikke dem, som er allermest opfindsomme, når det kommer til haver. Vi planter de samme blomster, klipper hækken på den samme måde og lægger de samme terrasser med de samme havemøbler.

Det er sådan set fint nok – men det er samtidig også lidt kedeligt. For hvis alle haverne ligner hinanden, så har du jo ikke længere følelsen af, at din have er unik. Og ligesom dit hjem og din boligindretning skal afspejle dig, så skal din have helst gøre det samme.

Små detaljer kan gøre forskellen

Og det er super ærgerligt, hvis du ikke føler dig særlig inspireret, når det kommer til din have. For så er det nemlig, at du kommer til at indrette den på en måde, så den ligner alle de andres. Og faktisk er det nemt at gøre din have unik og sjov.

Hele forskellen kan nemlig ligge i ganske små detaljer og ganske små ændringer i den gængse måde at gøre tingene på. Du behøver ikke rive alle bedene op eller jævne haven med jorden for at bygge den op på ny – at udskifte eller implementere enkelte elementer kan være nok.

Få inspiration til haven online

Men hvor skal du lige starte? Hvis du ikke selv har idéer, og hvis du ikke kan finde inspiration i dine venners haver, så kan du med fordel søge et andet sted hen. Du kan nemlig kigge efter inspiration online.

Online kan du finde diverse sider, hvor kompetente og kreative mennesker giver idéer til, hvordan du kan pifte din have op. Denne haveblog er et eksempel på et sted, hvor du virkelig kan få nogle gode og brugbare tips til din kommende renovation.

Gør haven til et sted, du har lyst til at være

Dette er nok det vigtigste mantra overhovedet, når det kommer til indretning af din have. Din have skal være indbydende, lækker at se på og ikke mindst rar at være i. Ellers kommer du nemlig ikke til at bruge den, innovative elementer eller ej.