Guides

Tre spørgsmål du skal stille dig selv, når du skal købe smykker

Hvad enten du er mand eller kvinde, så kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser, før du svinger dit kreditkort og køber nye smykker. Vi vil gerne introducere dig for tre konkrete spørgsmål, du kan stille dig selv, når du leder efter nye smykker.

Indhold

Hvad er mit budget?

Det første og måske vigtigste punkt handler om økonomi og budget, som du altid bør tænke nøje over. Der findes smykker med både guld og diamanter, men det er vigtigt, at du er realistisk omkring, hvad du har råd til.

Du kan i princippet sagtens optage et forbrugslån eller kviklån, når du har brug for nye smykker, men så vil du sætte dig i gæld, og det vil ikke være hensigtsmæssigt.

Hvilken smykketype leder jeg efter?

Der findes rigtigt mange forskellige smykketyper, så du skal tænke over, hvilken smykketype du leder efter i øjeblikket. Hvis du allerede ejer utallige flotte halskæder, så vil det måske ikke være den smykketype, du skal kigge efter i denne omgang. De mest almindelige smykketyper består af nedenstående:

  • Halskæder
  • Armbånd
  • Øreringe
  • Ure
  • Fingerringe

Hvilken stil er jeg til?

Du kender naturligvis din egen stil, men har du tænkt over, hvordan du sammensætter dine smykker? Det er en fordel at købe smykker i samme stil, så du ikke gør din stil alt for forvirrende ved at kombinere forskellige stilarter.

Det er dog også sundt at prøve noget nyt en gang imellem, så du kan sagtens kigge efter smykker i en anden stil end din foretrukne.

Støt de danske smykkedesignere

Du kan støtte de danske smykkedesignere ved at købe smykker fra nogle af de mange kendte danske brands. Susanne Friis Bjørner er en af de danske smykkedesignere, der er blevet en stor international succes.

Der er mange kendte mennesker, der er set bære smykker fra Susanna Friis Bjørner, hvilket giver dig mulighed for at klæde dig ligesom de kendte.