Årsskiftet betyder nye tendenser i modeverdenen. 2020 kalder på en frisk start, og allerede nu begynder man at kunne se bevægelsen i modetrends. Det tøj, vi går rundt i, bærer præg af sæsonen, og det vi har ladet os inspirere af. Særligt kendisserne og modehusene er med til at sætte dagsordenen for, hvad vi vil se i butikkerne, og hvor fokus vil ligge.

Indhold

Bæredygtighed

Som en naturlighed for mange modebrands, er bæredygtighed kommet højt op listen. Forbrugerne er bevidste om verdenens udvikling og de nødvendige trin, vi alle er nødt til at tage for at passe på kloden. Derfor er den grønne omstilling i moden fortsat i udvikling. Modebranchen benytter sig i stigende grad af genbrugsmaterialer og naturlige fibre samt genanvendelse af plastik. Man skal heller ikke lade sig narre af psykens indflydelse. Vi påvirkes nemlig ikke kun af, hvad vi ved, er bæredygtige materialer, men også hvad vi ser. Derfor vil moden i 2020 i høj grad påvirkes af farver, der afspejler naturen og derigennem fremhæve et tydeligt og æstetisk ønske om en sundere verden.

Det maskuline udtryk

Både kvinder og mænd har i flere år gået i skjorter. Og her er 2020 ikke ekstraordinær. Moden fortsætter, dog vil man se flere skjorter i farver, der afspejler råmaterialer. Mørkegrøn, brune nuancer og grålige mønstre er i højsædet og vil kunne findes mange steder. Brands som det skandinaviske Redgreen markerer sig på området og benytter sig både af klassiske udsnit og originale varer, der passer til både mænd og kvinder. Polo shirts til mænd er klassisk, men disse kan også findes i modeller, der tiltaler kvinder. Brandet udvikler sig i mange retninger, hvilket betyder, at de fleste ønsker kan opfyldes af Redgreen. Hvis man ønsker at blive klogere på brandet, så læs mere om Redgreen Group her. De har markeret sig i modeverdenen siden 1983 og sætter fortsat deres præg på den trend, vi lader os inspirere af.

Tern, tern, tern

Mønstre vil i 2020 kunne ses tydeligt i gadebilledet. Særligt tern på både bukser, kjoler og skjorter vil være mærkbare. Tern vil i høj grad erstatte 2019’s trend med dyreprint. En fejl der er nem at lave, er at ”gå for langt”. Tern fremhæves af andre tøjstykker, der er enkle. Derfor skal man ikke dække sig i terne fra top til tå, da dette bliver for voldsomt for øjet.

Det grønne look

Den grønne farve vil storme frem i modebilledet i 2020. Som en del af den grønne omstilling og behovet for at udtrykke ønsker om ændringer, vil jordfarverne være tydelige. Den grønne farve vil sjældent stå alene. Andre farver, både kraftige og nedtonede, vil stå sammen med de grønne nuancer. I de kolde måneder kan farven anvendes i varme trøjer og suppleres med en kraftig rød eller gul, der vil give en lys følelse i mørket. Til sommer vil de nedtonede jordfarver træde i kraft og virke som en naturlighed i sommerens grønne blade og blomsterenes frodighed, der ikke vil stå i kontrast til de nedtonede farver, men fremhæves af dem.