Verner Panton

Har du blot en smule interesse for design og boligindretning, så kender du højst sandsynligt til Verner Panton. Hos Designtop.dk har vi et indgående kendskab til Verner Panton, som er en designer, vi ofte omtaler i vores blogindlæg. På denne side kan du læse alle relevante faktorer om den populære danske designer.

Indhold

Designer og modstandsmand

Verner Panton er en dansk designer, som blev født i 1926 og døde i 1998. Han var mest kendt som designer, men var samtidig kendt som modstandsmand, da han kæmpede i modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Verner blev uddannet på Odense Tekniske Skole og Kunstakademiets Arkitektskole, da han altid havde haft en stor interesse for kunst og design. Verner Panton grundlagde sin egen designvirksomhed, som siden hen er blevet opkaldt efter ham selv. I 1960’erne designede, udviklede og producerede han en lang række unikke designværker. Verner Panton blev ikke blot berømt i Danmark, men også i resten af verdenen. Selvom populariteten omkring Verner Panton og hans designs er størst i Danmark, så bliver produkterne også forhandlet i en lang række andre lande.

Verner har fra starten af fokuseret på møbler, rumdesign og belysning, hvilket udgør den største del af sortimentet i dag. Verner Panton vandt en række fornemme priser i 1970’erne, som kortvarigt skabte en øget kendtskabsgrad og øget efterspørgsel på hans designs. Dog begyndte populariteten pludselig at falde i takt med at andre designere fik stor anerkendelse. Det var først i midten af 1990’erne, hvor populariteten for alvor vendte tilbage. Verner Panton blev igen en anerkendt design, som vandt flotte priser, fik masser omtale og blev kendt i endnu flere kredse og lande. I den forbindelse blev hans værker fra 1960’erne igen sat i produktion. Der er sket meget siden, men der er ingen tvivl om, at Verner Panton fortsat er et anerkendt brand i både Danmark og i udlandet. Hans designværker bliver forhandlet i fysiske butikker og online forretninger, hvor både udbud og efterspørgsel er på sit højeste lige nu.

Verner Panton lamper og møbler

Verner Panton har produceret en lang række designprodukter, hvor de fleste produkter kan samles under kategorierne “lamper” eller “møbler”. I de kommende afsnit får du en kort introduktion til de forskellige produkter, du kan købe inden for lamper og møbler.

Lamper

Det kommer nok ikke for nogen stor overraskelse, at Verner Panton er mest kendt for sine lamper. Fra tidernes morgen har der været fokus på tidsløse og moderne lamper, som kan skabe lys og varme i hjem over hele verden. Der er bl.a. mulighed for at købe bordlamper, loftlamper og gulvlamper. Det danske designmærke har bl.a. fået stor succes med serien FlowerPot og Panthella. Lamperne skiller sig ud fra andre lamper på markedet, fordi de har hver sine unikke kendetegn. Derudover er det muligt at købe lamperne i stort set alle regnbuens farver.

Møbler

Møbler er ligeledes en produktkategori, som Verner Panton har specialiseret sig i. Ligesom det gør sig gældende for lamperne, så er der også en række underkategorier under møbler. Designeren har bl.a. fået et stort gennembrud med sine stole, sofaer, tæpper samt diverse borde og mindre møbler. Der er flere af designerens møbler, som i øjeblikket er udstillet på Museum of Modern Art i New York. Det må anses som et stort skulderklap og vidner i øvrigt om, hvor populær Verner Panton er.

Forhandlere af Verner Panton

Der findes efterhånden rigtigt mange forhandlere af Verner Panton møbler og lamper. Dette website bliver udelukkende besøgt af danskere, så vi vil nøjes med at fokusere på de danske forhandlere. Vi har oplevet, at udvalget er størst hos webshops, så det er her, hvor vores fokus vil ligge. I den forbindelse vil vi gerne præsentere dig for 2 online forhandlere, hvor du med fordel kan handle produkter fra designeren fremover:

  • Designdelicatassen.dk – Hos denne danske forhandler finder du et stort udvalg af Verner Panton lamper. Forhandleren har valgt udelukkende at forhandle lamper, og det vil derfor ikke være muligt at købe møbler. I øjeblikket består udvalget hovedsageligt af bordlamper og loftlamper, som er to populære produktkategorier. Udvalget består i øjeblikket af 42 produkter. Vi kan varmt anbefale denne forhandler, da de ofte har mange gode tilbud. Du skal dog være opmærksom på, at mange af deres varer er såkaldte forudbestillingsvarer. Der kan derfor forekomme ekstra lange leveringstider på op til 5-21 dage.
  • Lysmesteren.dk – Lysmesteren er endnu en anbefalelsesværdig forhandler, hvis man vil shoppe lamper fra Verner Panton. Denne forhandler har ligeledes valgt kun at fokusere på salg af lamper, hvor du finder en lang produktliste bestående af 38 produkter. I øjeblikket har forhandleren stort set alle lamper på lager og kan dermed tilbyde levering på få hverdage.

Hvis du vil shoppe møbler, kan du med fordel besøge en fysisk forhandler. Idemøbler er et eksempel på en fysisk forhandler, som måske har butik nær dig.