Det er efterhånden blevet et must-have at eje et Trip Trap skærebræt, men hvordan er det gået så vidt? I denne artikel vil vi komme meget nærmere ind på, hvad der er så specielt ved skærebrætterne fra Trip Trap. Kort og godt vil du blive introduceret for alt, hvad der er værd at vide om Trip Trap og deres skærebrætter.

trip trap
Trendyliving.dk

Indhold

Trip Trap skærebræt i træ

Det er ingen hemmelighed, at der ikke blot findes ét Trip Trap skærebræt til brød. Derimod findes der rigtigt mange forskellige varianter, som bl.a. varierer efter størrelser, materialer og detaljer. Fælles for alle disse skærebrætter er dog, at de er fremstillet af træ. Producenten har bevist valgt kun at anvende endetræ til produktionen. Endetræ har nemlig en lang række designmæssige- og holdbarhedsmæssige fordele. Først og fremmest giver træet et mere pænt og rustikt look, samtidig med at det giver bedre holdbarhed. Slutteligt har træet den fordel, at det kun slider knivene i minimum grad.

Disse Trip Trap skærebrætter  er altså fremstillet af træets kvadratiske endestykker, som er med til at sikre den højeste kvalitet. Hvis du kigger nærmere på et Trip Trap skærebræt, vil du kunne se træets flotte årer på kryds og tværs. Størstedelen af skærebrætterne fra Trip Trap er fremstillet af enten teaktræ eller egetræ.

Skærebræt i teak / teaktræ 

Trip Trap skærebræt teakVejledende pris: 549-1095 kr: (afhængig af størrelse)

Forhandler: iBob.dk

Der er mange fordele ved at købe et Trip Trap skærebræt i teak, som du ser et eksempel på her. Denne type skærebræt i mørkt teak er uden tvivl den mest populære type i øjeblikket. Selvom mange af disse skærebrætter er fremstillet i teaktræ, så er der alligevel forskel på farven. Træets mørke farve vil som udgangspunkt passe ind i de fleste danske køkkener. Skærebrætterne er både funktionelle og dekorative. Den helt store fordel ved denne type skærebræt er nemlig, at de kan bruges som både skærebræt og serveringsbakke. Det er et Trip Trap skærebræt til brød, kød, frugt og meget mere, men det kan også bruges til at servere andre madvarer. Skærebrættet har en flot, naturlig struktur og en imponernede holdbarhed.

Trip Trap skærebræt med krummerist og holder

En anden fordel ved dette skærebræt er, at der er en praktisk krummerist. Dermed risikerer du ikke, at krummerne kommer til at vælte ud over dit køkken- eller spisebord. Det er en pragtfuld detalje, som de fleste vil sætte pris på, når der skal skæres f.eks. brød eller kød.

Som du måske kan antyde på produktbilledet, er skærebrættet udstyret med et lille håndtag / holder. Det er ganske praktisk, hvis du f.eks. vil bruge dit skærebræt som serveringsbræt.

trip trap skærebræt

Leder du efter et Trip Trap skærebræt på tilbud, så er dine muligheder bestemt ikke dårlige. På nuværende øjeblik er der nemlig rigtigt mange tilbud på nettet. Her kan du spare op til 24 % på et skærebræt i ualmindelig høj kvalitet. Det er besparelser på op til flere hundrede kroner.

Vælg mellem flere størrelser

Hvis et skærebræt fra Trip Trap er noget for dig, så skal du vælge den rette størrelse. Som du allerede ved, kan prisen variere mange hundrede kroner fra størrelse til størrelse. Der er selvfølgelig nogle størrelser, som er mere populære end andre. Dog er din udfordring blot at finde den størrelse, som passer bedst til netop dine behov. Du kan vælge mellem følgende størrelser:

  • 40 x 24 cm. – Køb hos iBob.dk
  • 56 x 35 cm. – Køb hos iBob.dk
  • 50 x 27 cm. – Køb hos iBob.dk
  • 35 x 24 cm. – Køb hos iBob.dk

I skrivende stund er 50 x 27 den størrelse, som de fleste danske forbrugere vælger. Det er en mellemstørrelse, som har en vejledende pris på 499 kr.

Chop Up

skærebræt trip trapPris: 599-899 kr. (afhængig af størrelse)

Forhandler: Kitchenone.dk

Her har vi endnu et skærebræt i teaktræ, som dog byder på en lidt anderledes stil. Der er tale om modellen Chop Up, som er designet af danske Thomas Steffensen. Det er flot og roligt design, hvor der har været fokus på kvalitet og funktionalitet. I stedet for den traditionelle saftrille / krummerist, er skærebrættet udstyret med en fin hældning.

Hvis du søger et skærebræt med bløde og runde former, så vil Chop Up være den helt rette model. Det kan også bruges til servering af tapas og lignende småretter. Du kan vælge mellem følgende størrelser:

  • 45 x 22 cm.
  • 60 x 27 cm.

Dania

trip trap dania skærebrætPris: 849,95 kr.

Forhandler: Kitchenone.dk

Her er endnu en mulighed, hvis du ønsker at købe et Trip Trap skærebræt i teaktræ. Det er modellen Dania, som er designet af Trip Trap design.

Skærebrættet er fremstillet i en dejlig varm og komfortabel farve. Skærebrættet byder på mange af de traditionelle detaljer bestående af integreret saftrille og håndtag.

Det ovalformede skærebræt har et unikt look og et praktisk design. Dette skærebræt måler 44 cm. i længden og 32,5 cm. i bredden. Det er en størrelse, som vil passe til de flestes behov.

Skærebræt i eg / egetræ 

trip trap skærebræt egVejledende pris: 549,95 kr.

Forhandler: Kitchenone.dk

Hvis du foretrækker egetræ frem for teaktræ, så skal du overveje dette Trip Trap skærebræt. Det er stilrent, elegant og lyst skærebræt, som er fremstillet af egetræ. Skærebrættet byder på et tidløst design, som passer ind i de fleste boliger.

Praktisk design og god skæreplads

Selvom det kan være svært at se på billedet, så er det et relativt store skærebræt. Det måler nemlig 50 cm. i længden og 25 cm. i bredden., hvilket giver god skæreplads. Der er integreret en praktisk saftrille / krummerist. Selvom skærebrættet kan bruges til at skære brød, så er det faktisk særligt egnet til udskæring af stege og fjerkræ. Dog kan det selvfølgelig også bruges til udskæring af alle andre tænkelige madvarer. Det er et plank skærebræt, som er blevet designet af VE2.

Læs også: Trip Trap bakke

Behandling og pleje af Trip Trap skærebræt

Hvis du køber et Trip Trap skærebræt, så ønsker du naturligvis, at det skal holde sig pænt i mange år. Hvis det skal lykkedes er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal behandle og pleje det. Selvom det “bare” er et skærebræt, kræver det naturligvis en smule vedligeholdelse. Du får en kort guide til behandling af skærebræt i eg og træ nedenfor:

  • Teaktræ og egetræ: Når du får leveret dit skærebræt i teaktræ, er det allerede blevet oliebehandlet. Det har man valgt at gøre for at skabe større modstandsstyrke og dermed længere holdbarhed. Derfor anbefaler vi, at du jævnligt behandler dit skærebræt med olie. Det mest optimale vil være at anvende køkkenbordsolie. Der vil være konsekvenser, hvis man ikke behandler sit skærebræt jævnligt. Med tiden kan skærebrættet få en sølvgrå farve, og træet vil patinere. Dog vil træet fortsat være modstandsdygtig over for svamp og råd. Vi anbefaler desuden, at du rengører dit skærebræt i hånden ved at vaske det på begge sider. Vi fraråder at putte skærebrættet i opvaskemaskinen.

Mere information om emnet:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *