Skal du og købe en ny og moderne barstol, så bør du overveje at investere i en HAY barstol. Hos Designtop.dk har vi fået mulighed for at se nærmere på de populære HAY barstole, så vi har bedre forudsætninger for at skrive denne produktanmeldelse. I denne artikel vil du blive præsenteret for de mest populære barstole fra den anerkendte designproducent.

HAY er forholdsvis en relativ ny producent, som kom til verden i 2002. Sidenhen er det gået rigtigt stærkt for den danske virksomhed, som har fået stor succes med sine mange flotte produkter. Her på siden har vi tidligere testet et tøjstativ og gulvtæppe, som vi var meget begejstrede for.

I artiklen skal vi se nærmere på følgende modeller inden for HAY barstole:

 • Hee
 • JW01
 • About a stool
 • Copenhague

Indhold

HAY “Hee” barstol

hay hee barstolModelnavn: Hee

Pris: 1199 kr.

Forhandler: Trendyliving.dk

Hee er en model, man ikke kan undgå at støde på, hvis man søger efter en HAY barstol. Det er den klassiske model, som har været et hit i en lang årrække. Den forhandles bl.a. på nettet, hvor den kan blive leveret samlet og fragtfrit.

Tidløs og stilrent design

Fordelen ved at købe modellen HAY Hee er, at det er den klassiske model, som har et tidløst design. Det er en barstol, som højst sandsynligt aldrig går af mode og med fordel kan gå i arv i generationer. Det er Hee Welling, som er designeren af denne fine barstol. Den klassiske HAY barstol vil passe ind i stort set alle hjem. Den er særligt i køkken eller bar, hvor man har brug for en høj stol. Modellen er særligt populær blandt unge mennesker, men har også opnået stor popularitet hos den resterende del af befolkningen.

Den er fremstillet af pulverlakeret stål, som har en rigtig god holdbarhed. Hee er en model, som er kendt for sit simple og nordiske look, som giver mange indretningsmuligheder.

hay barstol

Valg af højde og farve

Denne HAY Hee barstol kan købes i to forskellige størrelser – henholdsvis en højde på 65 cm. og 75 cm. Prismæssigt er den underordnet, om du vælger en høj eller lav model.

Du kan vælge mellem alverdens forskellige farver. I øjeblikket omfatter sortimentet bl.a. følgende farver:

 • Sort
 • Grå
 • Hvid
 • Army
 • Rust
 • Grøn
 • Beige

Alle barstolene er ensfarvet, fordi man har valgt at bevare et stilrent look. På baggrund af den ønskede højde og farve kan du finde den perfekte barstol til din bolig.

Specifikationer

 • Højde: 65 / 75 cm.
 • Bredde: 35 / 40 cm.
 • Dybde: 34 / 47 cm.
 • Materiale: Pulverlakeret stål

HAY JW01 barstol

hay jw01 barstolModelnavn: JW01

Pris: 1499 kr.

Forhandler: Room21.dk

Kender man lidt til omkring historien omkring HAY barstole, så vil man vide, at denne JW01 var en af de første stole, der blev lanceret fra producenten.

Diskret og stilfuld barstol

Barstolen bærer præg af et flot og diskret design, som Jacob Wagner står bag. Det fremgår tydeligt, at der har været en meget perfektionistisk tankegang i forhold til fremstilling og design af denne barstol. Jacob Wagner har bevidst valgt at gøre stolen så simpel som mulig.

Takket være et behageligt sæde og god støtte i ryggen har det været muligt at producere en meget ergonomisk barstol. Man er slet ikke i tvivl om, at der er anvendt kvalitetsmaterialer. Denne HAY barstol er fremstillet i valnøddefiner, bejdset ask og pulverlakeret stål. Disse barstole er beregnet til, at man kan stable dem ovenpå hinanden, så de fylder minimalt ved opbevaring.

Alt i alt er det en topmoderne barstol med glimrende ergonomi og et flot design.

Specifikationer

 • Højde: 46 / 78 cm.
 • Bredde: 54 cm.
 • Dybde: 49 cm.
 • Materiale: Pulverlakeret stål / Valnøddefiner / Bejdset ask

HAY “About a stool” barstol

hay about a stool barstolModelnavn: About a stool

Pris: 1549 kr.

Forhandler: Trendyliving.dk

Hvis HAY Hee ikke lige er noget for dig, så kan du i stedet overveje denne HAY About a stool barstol. Prismæssigt er modellen en anelse dyrere, men den skiller sig også ud stilmæssigt. Designere er igen Hee Welling, som har leget med nogle nye designudtryk og anvendt alternative materialer.

Flot, let og minimalistisk design

Sætter du pris på et minimalistisk design, når du skal købe barstole, så vil denne denne About a stool barstol være lige noget for dig. Sædet er fremstillet i solid farvet polypropylene, mens stellet er fremstillet i sæbebehandlet egetræ. Det er gode kvalitetsmaterialer, som til sammen udgør en flot og solid barstol.

Vælg den rette farve til din HAY barstol

Ligesom det gjorde sig gældende for modellen Hee, så kan denne About a stool barstol også købes i forskellige farver. Selve sædet kan nemlig købes i forskellige farver, hvor du kan købe de mest klassiske farver såsom hvid, sort, grå og rød. De mest populære modelnumre består af følgende:

 • AAS38
 • AAS32

HAY barstol about a stool

Bestillingsvare – Bestil i god tid

Det er vigtigt at bemærke, at denne HAY barstol er en bestillingsvare. Skal du give barstolen i gave, bør du derfor bestille den i god tid. Den normale leveringstid på lagervarer er 1-2 hverdage, men du må påregne lidt ekstra leveringstid, hvis du ønsker denne model.

Specifikationer

 • Højde: 65 / 75 cm.
 • Bredde: 47 cm.
 • Dybde: 45 cm.

HAY “Copenhague” barstol

HAY copenhague barstolModelnavn: Copenhague

Pris: 1899 kr.

Forhandler: Trendyliving.dk

Den fjerde og sidste HAY barstol vi vil fremhæve i denne omgang er modellen “Copenhague”. Det er en barstol, som skiller sig markant ud fra de øvrige HAY barstole.

Flot og behagelig barstol af træ

Det skinner tydeligt igennem, at det ikke er Hee Welling, som har designet denne barstol. Derimod er det designerne – to franske brødre Erwan og Ronan, som står bag. De har fået stor ankerkendelse for bl.a. dette design, som er særligt populært i Skandinavien. Det er et redesign, som blev lavet på Københavns Universitet. Derfor har man valgt at kalde modellen København = Copenhague. Det er et fornuftigt navn, hvis man også ønsker at appellere til udenlandske markeder.

Det er lykkedes designerne at designe en HAY barstol, som ikke ligner alle andre. Barstolene er både flotte og behagelige at sidde i.

hay barstol copenhague

Denne model er blevet fremstillet i forskellige materialer og farver. Der er igen tale om en bestillingsvare, som har en leveringstid på op til 2 uger.

Specifikationer

 • Højde: 65 / 75 cm.
 • Bredde: 39 cm.
 • Dybde: 52 cm.

Gode grunde til at købe en HAY barstol

Det er ikke uden grund, at vi netop har valgt at anbefale HAY barstole. Der findes rigtigt mange barstole på markedet, men det er altså de færreste, som kan hamle op med HAY og deres barstole.  Leder du efter den billigste barstol, så skal du naturligvis ikke købe en HAY barstol. HAY har nemlig intet mål om at være de billigste, da de har valgt at prioritere andre faktorer langt højere:

 1. Høj kvalitet – Først og fremmest bør du købe en barstol fra HAY, fordi kvaliteten er verdensklasse. I modsætning til de fleste andre producenter, så har HAY ikke sparet på nogle materialer. Den høje kvalitet er med til at sikre en god holdbarhed, så du kan få glæde af stolene i mange år. Derudover er det meget nemt at rengøre og vedligeholde barstolene pga. den høje kvalitet.
 2. Ergonomi i høj klasse – Det skal være rart og afslappende at sidde i en barstol, og det gør sig selvfølgelig gældende for HAY barstole. Man har gjort meget ud af at udvikle sæderne, så de er så behagelige som mulige at sidde i.
 3. Enestående design – Sidst, men ikke mindst kan man med fordel købe en eller flere barstole fra producenten, hvis man holder af nordisk design. Du får en barstol med et enestående design, som du ikke finder lignende hos nogle andre producenter. Barstolene er designet af nogle ualmindelig dygtige designere, som har fået stor anerkendelse i Danmark og udlandet.

Du kan læse meget mere om HAY og deres barstole på følgende link: http://hay.dk/

Tip: Vi anbefaler at handle hos Trendyliving.dk eller Delicatassen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *