Denne gang kigger vi på en designerens første udgivne figurer – nemlig den skønne Kay Bojesen gravhund. Gravhunden blev designet før både aben, zebraen, søpapegøjen og mange andre kendte designs. Det er dermed en gravhund, som har eksisteret i rigtig mange år – siden 1934. Vi præsenterer dig for gravhunden ved navn Pind, som nu er blevet relanceret af Rosendahl.

Indhold

Et gensyn med den elskede gravhund fra Kay Bojesen

kay bojesen gravhundPris: 645 kr.

Forhandler: Livingshop.dk

Som man siger, så er hunden menneskets bedste ven, og gravhunden er ingen undtagelse. Det er selvfølgelig en klassiker og en vaskeægte kæledække, som man slet ikke kan stå for. Gravhunden er en del af mange danske familier, hvor den er kendetegnet ved at være trofast og fyldt med kærlighed.

Mød gravhunden “Pind”

Den søde Kay Bojesen gravhund hedder som sagt Pind og er fremstillet i valnødstræ. Figuren er dermed en del af den store familie af træfigurer fra Kay Bojesen. Kay Bojesen har designet utallige træfigurer efter denne gravhund blev designet I takt med årerne vil træet få patina, hvilket vil gøre træet endnu pænere. Gravhunden er en relancering af Rosendahl, som blev lanceret sammen med henholdsvis flodhesten og kaninen. Disse 3 figurer har været ude af produktion i mange år, men nu er de endelig kommet på hylderne igen.

Kender man til Kay Bojesen, så ved man, at han var en mand, der havde en stor kærlighed til børn. Hans drivkraft var derfor at designe figurer, som kunne skabe glæde hos børn. Det gjorde han bl.a. med denne gravhund, som var den figur, det hele startede med.

Uimodståelig gravhund med bevægelig halerosendahl_kay_bojesen_gravhunden

Med dens lange krop, lange ører og søde øjne er det de færreste, der ikke er helt vilde med gravhunden. Det er dog ikke kun det designmæssige, der skiller sig ud fra andre fra designs med gravhunde. Denne træfigur har nemlig en lille sjov egenskaber, som man skal kende til. Gravhundens hale kan nemlig vippe op og ned.

Brug den som pynt eller legetøj

Denne Kay Bojesen gravhund er designet til at kunne bruges som pynt og / eller legetøj. Mangler du dekoration til børneværelset eller stuebordet, så vil gravhunden været et oplagt valg. Gravhunden er ligeledes et hit til børn, som vil se træfiguren som deres trofaste ven. Det er et designikon, som vil passe ind i alle danske hjem. Gravhunden er en del af familien og er derfor vellidt af unge såvel som gamle. Træfiguren er en god gaveidé til jubilæet, fødselsdagen eller studentergildet.

Selvom denne træfigur ikke er en af de mest populære i  træfigur-serien, så er den ofte udsolgt. Vi har besøgt en lang række online forhandlere, og i skrivende stund er den udsolgt hos 3 ud af 10 forhandlere.

gravhund kay bojesenStørrelser

Da Kay Bojesen blev reproduceret i 2011 blev den udgivet i 2 forskellige størrelser. Her kunne man få en lille gravhund på 15 cm. og en større gravhund på 32 cm. Kigger man i danske butikker og webshops finder man i dag kun gravhunden i én størrelse. Søger du en stor gravhund, så er det altså denne du skal vælge. Det er nemlig den største (og eneste) gravhund på markedet i øjeblikket. Nedenfor kan du se, hvilke mål gravhunden har:

  • Mål: 10 x 19,5 x 6,5 cm. (højde x bredde x dybde)

 

Kom tættere på den skønne Kay Bojesen gravhund

I nedenstående video kan du komme lidt tættere på den populære gravhund. Gravhunden bliver også præsenteret med den velkendte søpapegøje, turtelduer, zebra, abe osv. Den bliver præsenteret 54 sekunder inde i nedestående klip:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *